Składniki:
75 dag fasolki szparagowej, 25 dag pieczarek, 4 jajka ugotowane na twardo, ¾ szklanki sosu tatarskiego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, sok z cytryny, 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
Wykonanie:
Fasolkę szparagową umyć, obrać z włókien, pokroić na kawałki o długości ok. 1 cm, wrzucić do osolonej wrzącej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Pieczarki oczyścić, bardzo dokładnie umyć, osuszyć i drobno posiekać, skrapiając równocześnie sokiem z cytryny. Wymieszać z ostudzoną fasolką i sosem tatarskim. Dodać drobno posiekany czosnek i nać pietruszki. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę wyłożyć na półmisek i obłożyć cząstkami jaj ugotowanych na twardo.
Pomóż w rozwoju naszego portalu