Składniki:
5 udek z kurczaka
30 dag mielonego mięsa wieprzowego
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
1 mała cebula
1 łyżeczki soli czosnkowej
1 łyżeczki soli
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Wykonanie:
Mięso mielone należy włożyć do miski, dodać drobno posiekaną cebulę i przyprawy: sól czosnkową, pieprz ziołowy oraz bułkę tartą i jajko. Następnie dokładnie wymieszać.
Udka umyć, osuszyć i wytrybować z kości, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Powstałą kieszeń napełnić farszem. Tak przygotowane udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C na ok. 60 min.
Pomóż w rozwoju naszego portalu